Tips til deg som ønsker å skaffe hund

Under pandemien var det mange som skaffet seg dyr. I senere tid har det vist seg at mange av disse var lite gjennomtenkte og at folk ikke tenkte seg grundig om før de skaffet seg et kjæledyr.

For da hverdagen kom tilbake og eierne merket hvor mye ansvar og jobb det er med dyr, og da spesielt hund, ble det store køer av folk som ville omplassere hundene sine. Ja, veterinærene opplevde til og med at folk ønsket å avlive den friske hunden.

Det er derfor ikke kun kostnadene du må tenke på. For om du ikke har klart å spare opp hele summen ennå, kan du finne et forbrukslån på https://www.nettavisen.no/forbrukslån/, for å dekke inn det siste.

Tenk deg nøye om før du kjøper deg hund

Det er mye å tenke over før du kjøper hund. Uansett om du har spart opp til den allerede eller du vurderer å ta opp et lån via https://www.nettavisen.no/forbrukslån/. Vi ser på noen av punktene.

Har du tid?

Det første du må tenke på, er om du har tid til å ha hund. Når man skaffer seg hund, forplikter man seg for mange år fremover. Ikke ta utgangspunkt i kun situasjonen her og nå. Tenk også mange år fremover. Hvilke planer har du og familien? Og klarer dere å løse hverdagen, når dere skal sjonglere mellom jobb, skole, fritidsaktiviteter og hund.

Har du økonomi?

Det koster å eie en hund. Ikke bare må du betale for selve hunden. Du må også ha forsikring, mat, medisiner, veterinærsjekk og utstyr. Det er selvfølgelig mulig å finne et gunstig lån på https://www.nettavisen.no/forbrukslån/, men du kan ikke holde hund kun basert på lån. Kanskje krever hunden spesielt pelsstell som du ikke klarer selv. Også dette koster.

Hvilken rase skal du ha

Det finnes utrolig mange ulike hunderaser. Ikke gå for den du synes er søtest. Les deg opp og finn den som passer din situasjon best. Har du små barn, må du velge en barnevennlig rase. Er du veldig aktiv, må du velge en rase som tåler tøffe, lange turer. Velg også en rase som generelt har god helse.

Velg en seriøs oppdretter

Når du har funnet rase, må du finne en seriøs oppdretter. Det er svært mange useriøse aktører der ute. Sjekk gjerne andres erfaringer. Det er mange som har gått i fella her og fått valper som har hatt ulike sykdommer som ikke er oppgitt.

Dette er noen av tingene du må tenke over. Bruk god tid. Gå gjerne flere turer hver dag, og lat som du har med en hund. Da merker du om du virkelig har tid og mulighet til flere turer daglig.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *