Kle deg fint til hundeshow

Har du lyst til å dra på hundeshow? Kanskje du har en fin hund som du vil ta med på utstilling, eller kanskje du vil prøve agility. Alternativt kan du bare gå på utstilling uten å ta med egen hund. Det er fint dersom du ikke har hund, eller hvis du har en hund som du planlegger å ta med på utstilling i framtida.

Gjør det spesielt

For de fleste er ikke hundeutstilling noe de opplever til daglig, og da er det fint å kunne gjøre dagen spesiell. Det gjelder enten du er tilskuer eller stiller ut egen hund, Hvite bukser er alltid fint, og kan brukes til ulike topper, jakker og gensere. Med hvite bukser er det også lett å matche farger, for alt passer jo sammen med hvitt. En annen fordel er at hvite bukser alltid er moderne, og du kan bruke den igjen i flere år. Kjøper du en klassiker, som

Lær litt om reglene

Selv om du bare skal dra på utstilling som tilskuer, er det greit å vite litt om reglene. Hvordan blir showets beste hund kåret, og hva skal egentlig til for at en hund skal gjøre det godt i en hundeutstilling. Hundeutstilling er virkelig morsomt, så hvis du har lyst på hund, og liker å dra rundt, bør du velge en hund som egner seg til utstillingshund. Mange norske utstillinger arrangeres av Norsk Kennel Klubb, og reglene varierer litt etter ulike klasser. Mange typer hunder kan delta, men det er vanligvis rasehunder som egner seg på utstilling.

Delta i lydighetskonkurranser

Har du en hund som er blandingsrase eller kanskje ikke er egnet til utstilling, kan du delta i andre typer konkurranser. Det finnes egne konkurranser for brukshunder og selvsagt lydighetstrening og agility. Der kan alle typer hunder delta, og både hund og eier pleier å like konkurransene. Også i slike konkurranser er det fint å kle seg elegant, for eksempel med hvite bukser sammen med en praktisk topp.

Hvis du lurer litt på hvordan du skal komme i gang med agility, kan du bli med på et nybegynnerkurs for å lære mer om sporten. Dette er også en perfekt trening å drive med hjemme, for å holde hunden aktivisert. Hunder som får nok trening blir lydigere og roligere, og gjør ikke så mye galt i hjemmet, derfor er det mange fordeler med å la hunden trene. Hindre til agility kan kjøpes ferdig, eller du kan lage dem selv.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *