Inngå kontrakt når du kjøper valp

Det er nok ikke alle som tenker over å skrive kontrakt når de skal kjøpe valp, men dersom du skal ha en rasehund, kan det være lurt å ha en kontrakt. Kontrakten kan fortelle deg mer om hunden og oppdretteren, og inneholde avtaler, forventninger og ansvarsfordeling ved kjøp og salg av hund. Med en kontrakt, har du rett til å klage dersom det skulle vise seg at hunden har arvelige sykdommer du ikke ble informert om, og selgeren kan også føle seg tryggere på at kjøperen har tenkt gjennom kjøpet og faktisk vil gi valpen et godt hjem.

Ferdige kontrakter på nettet

Dersom du er i usikker på hvordan du skal skrive en kontrakt, finnes det maler for eksempel hos NKK (Norsk kennel klub) eller på nettsiden til Forbrukerrådet, og det er lett å inngå kontraktene med elektronisk signering. Å signere en avtale elektronisk har mange fordeler, for eksempel at det er raskt og enkelt. En avtale inngått med elektronisk signering er like gyldig som dersom du signerer for hånd, men du kan motta og sende kontrakten digitalt, og skrive den ut ferdig signert. Naturligvis får du høy sikkerhet med elektronisk signering, men du slipper å vente på at papirer skal sendes i posten fram og tilbake. Skulle du miste papirkontrakten, kan du også enkelt skrive ut en ny kontrakt når du har den lagret digitalt.

Kontrakt vitner om ærlighet

En viktig årsak til å inngå kontrakt ved kjøp av valp, er at du vet at selgeren er pålitelig. For det finnes dessverre både uærlige oppdrettere og valpesmuglere. De fleste vil gjerne ha en valp som har god helse og som kommer fra en oppdretter som tar godt vare på hundene. Men når det er penger å tjene, er det dessverre også de som prøver å utnytte folk som ønsker seg en valp. Ikke velg en billig valp med ukjent opphav og helsestatus. Velg en valp fra en anerkjent oppdretter og sørg for å inngå en kontrakt. Dette er ekstra viktig dersom du kjøper en hund som skal brukes på utstilling. Da må du ha både stamtavle og oversikt over hundens helsestatus. Men selv om du bare kjøper en familiehund, er det greit å inngå en kontrakt. Kontrakten er ingen garanti for at alt blir perfekt, men med en kontrakt har du i hvert fall det juridiske i orden, og har en ekstra sikkerhet dersom det oppstår problemer.

Cocker spanielen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *