Sko til hunder


Når man bor i Norge har man litt andre utfordringer som hundeeiere enn de som bor i varmere land. Her blir det skikkelig kaldt og guffent på vinteren, og det går ut over hundene så vel som oss. Hundens poter er kanskje mer ømfintlige enn mange tror, og det er viktig å beskytte dem mot både varme og kulde.

Australian Kelpie mix with snow booties and jacket taken at St. Mary's Glacier on a hike up to James Peak in Colorado

Det er spesielt viktig å tenke på hundens poter når man er ute på tur i vintermånedene. Når man går tur i snø, på is og i iskaldt slaps er det godt for hunden også å ha litt beskyttelse fra elementene. I slike situasjoner er det lurt å gå til innkjøp av sko til hunden. Mattilsynet har en egen liste med fjellvettregler for hunden, og her finner man gode tips til hva man bør tenke på før man setter ut på tur når det er kaldt ute.

Ikke bare i kulda

Det finnes også andre situasjoner hvor det kan være lurt å tenke på beskyttelse for de små potene, blant annet når man går skikkelig lange turer, på jakt eller når man går over spesielt steinete eller hardt underlag. Her er det ulike sko som gjelder for ulike forhold, så det kan kanskje være greit å ha et lite utvalg dersom man går mye turer i fjellet. Det er også viktig at man tenker på å velge materiale etter forholdene, slik at dersom man forventer at hunden blir våt på bena så må også skoene tåle det.

Føttene dine er også viktige

Når du har fått hundens skotøy i orden er det viktig at dine føtter er like godt beskyttet, og er du riktig heldig kan det hende dere til og med kan matche. Sørg for at du også er godt skodd etter forholdene, og i hverdagen er det aldri feil med et par lekre, behagelige gummistøvler som tåler hardt bruk og det som finnes av vær og vind. Det er like viktig at du er komfortabel når dere er ute på tur, og derfor må også du velge et materiale som tåler planlagt bruk, sko som både passer foten godt og som ikke gir plager i knær eller rygg ved normal bruk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *