Innred med hunden i tankene


For mange dyreeiere kan kjæledyrene noen ganger komme litt i andre rekke når man velger innredning og møbler, men ofte kan dette bli upraktisk på sikt. Dersom man har hunden, katten og marsvinet i bakhodet når man velger møbler har man mye større sjanse for at både de tobente og de firbente blir fornøyde og komfortable med den endelige løsningen. Det er i alle fall ingen tvil om at kjæledyrene våre har en god innvirkning på oss.

Sofaen

A Black English Cocker Spaniel Dog Sitting on a hotel bed next to pillow.

En viktig ting å tenke på når man har hund er hvor mye den røyter, og hvordan man tenker å håndtere hår på møbler, gulv og tepper. Her kan man gjøre daglig rengjøring utrolig mye enklere ved å velge de riktige materialene. Dette er nok spesielt viktig når det gjelder sofaer, ettersom både du og hunden nok vil tilbringe en del tid enten i eller i nærheten av sofaen. Sofaer finnes i mange utførelser, og ved å velge et materiale som avstøter hår vil du kunne spare deg for mye tid til støvsuging og børsting av stoff. Det kan også være greit å huske på hunden når man velger selve utformingen og størrelsen av sofaen også, og når du investerer i hund investerer du samtidig i egen helse.

Andre møbler

De samme huskereglene kan man bruke når man velger andre elementer for innredning også. Noen teppematerialer er mye enklere å fjerne hår fra enn andre, noen farger skjuler hundehår bedre, og dersom man skal kjøpe nytt stuebord kan det i noen tilfeller være greit å tenke på at det skal være høyt nok til at en liten hundesnute ikke får tak i lørdagsgodtet.

Man kan også gjøre mye ved å innrede inngangspartiet riktig. Gode rutiner for vask av poter når man kommer inn fra en litt våt tur, samt faste plasser for brukte potesokker, varmedekke eller lignende slik at man unngår å få hele skogen dratt med inn i stuen. I tillegg finnes det masse flotte hundemøbler å velge mellom, slik at hunden kan få et eget fristed hvor alt er tilrettelagt for en avslappende og hyggelig lur.