Forsikre hunden og gjør den trygg alene hjemme

Mange hunder har separasjonsangst og blir svært engstelige av å være alene hjemme. Dette er helt vanlig blant valper, og i de fleste tilfeller trygges hunden av å bli eldre. Da har den tross alt opplevd igjen og igjen at du alltid kommer tilbake. Dessverre forblir noen hunder engstelige resten av livet. Uansett om du har en redd hund du vil betrygge, eller bare vil forsikre deg selv om at bestevennen din har det bra når du ikke er til stede, er det noen grep du kan ta.

Forsikre deg om at hunden er trygg dersom det faktisk er fare på ferde

Pass på å ha røykvarslere i alle rom og at disse har fungerende batterier. Kanskje vil du også installere alarm i huset, slik at noen kan komme hunden din til unnsetning dersom noe skulle skje. Du bør også sørge for å ha en innboforsikring som dekker både sofaen og hunden din. Du kan lese mer på Innboforsikring24.no, for å lære mer om ulike innboforsikringer.

Beroligende omgivelser

Du kan bruke en beroligende, naturlig, eterisk olje som lavendel for å skape en beroligende atmosfære for hunden din. Sett frem en skål et sted hunden ikke får tak i, så det lukter godt. En annen ting du kan prøve er å sette på litt bakgrunnsmusikk. Det er blitt gjort flere ulike forsøk der forskere har funnet ut hva slags type musikk ulike typer dyr foretrekker. Klassisk musikk har vist seg å roe hjemløse hunder. Et tredje triks er å la TV stå på, så det ikke er helt stille. Dermed vil ikke hunden reagere like sterkt på hverdagslige, men plutselige lyder fra nabolaget.

Et trygt sted

Alle hunder bør ha sitt eget trygge sted. Om dette er et åpent bur, en kurv eller en spesielt tilpasset hundeseng er helt opp til deg. Men det er fint om denne står gjemt i et hjørne, så hunden din kan søke tilflukt der om den blir engstelig, og har behov for å gjemme seg. Du kan gjerne legge en gammel genser som lukter av deg der. Det gir hunden trygghet til du kommer hjem igjen!