Tren med hunden din: gå flere og lengre turer i vinter

Gjør hunden din lykkelig ved å ta den med på lengre turer enn vanlig. På grunn av koronapandemien er flere treningssentre stengt rundt i landet. Har du i tillegg hjemmekontor, er det grunn til å tro at det generelt blir mindre aktivitet. Da er du faktisk kjempeheldig som har en god venn som alltid vil bli med deg på tur, nemlig hunden din!

Ut på tur, aldri sur!

Når du skal ut og gå tur med hunden din i vintermørket, er det flere ting det er viktig å tenke på. Først og fremst er refleks alfa & omega nå som det blir mørkt så tidlig. For det andre bør du kle deg både komfortabelt og varmt, slik at du kan gå lange turer. Det er kjedelig å måtte snu fordi du ikke har kledd deg riktig. Gjør turene så hyggelige som mulig ved å skaffe godt turtøy og endre hvordan du tenker om å gå tur. For øyeblikket er dette kanskje den eneste treningen du får, så utnytt tiden godt!

Bevegelighet og komfort er svært viktig

Forbered deg på å gå lengre turer ved å for eksempel skaffe en treningstights av høy kvalitet. Vi anbefaler å sjekke ut aimn.no for å finne noen komfortable tights i deilig materiale, som også ser utrolig fine ut. Det er mye bedre å ha på seg en tights enn å gå med jeans på tur. Er det ekstra kaldt kan du ta på en strømpebukse under, eller bruke tightsen under en bukse. Gå gjerne for en modell som absorberer væske. Særlig tidlig på vinteren kan man føle at det er vanskelig å kle seg. Det blir kaldt med tynn jakke, men for varmt å gå med en tykk, lang jakke. Bruk derfor gjerne treningstøy innerst, som kan absorbere svette. Det er absolutt ikke bra å bli våt og kald.

Sørg for å ta vare på hunden din i kulda

Pass godt på hunden din i kulda, bruk gjerne dekken eller genser. Husk også på å bruke potetkrem, for å sørge for at hundens poter beskyttes mot kulda. Slik unngår du at hunden får såre og sprukne poter.Når du har sørget for godt tøy både til hunden og deg selv, er det bare å sette i gang. Klærnes virkning skal man ikke undervurdere! Kanskje vil det å kle seg i tøy du forbinder med trening, endre oppfatningen din av turer med hunden? At noe du har sett på som kos eller plikt får en ny mening? Begynn med å sette deg små mål. Har dere en fast runde hvor dere går tur, prøv å daglig gjøre den litt lengre. Dere kan også løpe intervaller sammen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *