Halloween med hunder

Årlig så feirer vi Halloween hvor gatene fylles med barn som klær seg ut, for å gå fra dør til dør for å samle godteri. Knask eller knep virker som uskyldig moro helt til det skremmer dine firbente. Det er ting som er viktig å sette seg inn i dersom du har hund, og det er ingen tvil om at det er mye distraksjoner for dine firbente på denne dagen. Du kan enkelt planlegge og tilpasse dagen slik at det ikke blir forvirrende for hunden din. Viktigst av alt er det at du og dine firbente koser dere!

Unngå godteri og luft hunden i tide

Kanskje har du barn som kommer hjem med masse godteri, noe som kan virke fristende for hunden å grafse i seg. Du bør derfor unngå å gi hunden godteri i tilfellet det inneholder sjokolade eller andre søtstoffer (xylitol) som er giftig for hunder. Eventuelt så kan du gi hundesnacks til hunden, for å distrahere den fra alt annet farlig godt. Ta gjerne å luft hunden før eller etter folk er ute på knask eller knep. Et alternativ er å gå en tur i skogen i stedet for i gaten med en hodelykt på. Uansett så skader det ikke å ha en rolig kosekveld med hunden hjemme i stedet.

Styr unna kostymer og slukk gatelykten

De fleste går med halloween kostymer til halloweenfeiringen som kan skremme hunden, da den kanskje ikke skjønner at det er barn bak kostymene. Du bør ha i bakhodet at hunden kan bli usikker om du klær hunden din ut. Dette forhindrer både kjæledyret i å bevege seg fritt og naturlig. Det er igjen noe som kan påvirke hundens adferd negativt. Dyr kan finne på å bite på kostymet eller sette seg fast i kostymet. Ønsker du å bruke kostyme til hunden, bør det passe dyret. Det bør heller ikke være noe hengende på kostymet som kan svelges. Dersom du enkelt ønsker å skjerme hunden din og ikke feirer Halloween, kan du slukke gatelyset. Tradisjonelt sett pleier barn å gå forbi hus uten gatelyset på. Skulle du være en av de som feirer Halloween, så er det bare til å la hunden være igjen inne når det ringer på døren. Dette er for å skjerme hunden fra å bli skremt og reagere ved å bjeffe på barna i kostymer. Et slikt tilfelle er verken til hygge for deg, fremmede og kjæledyret. Du kan aldri vite, da det kan være at noen finner på å skremme hunden.