Hvis barnet ditt er redd for hund

Hunder har alltid blitt sett som menneskets bestevenn, men hva gjør du når barnet ditt er redd for deres eller naboens hund? Dette er et vanskelig dilemma, samtidig som det er noe de fleste dedikerte hundeeiere ikke ønsker å velge mellom. Derfor er det lurest å få raskest mulig hjelp med dette problemet, for det må ikke være slik at noen barn trenger å mislike dyret resten av livet sitt.

Let etter kjernen ved problemet

At noen har en frykt for hunder er ikke uvanlig. Det kan ofte være slik at disse personene som har en sterk redsel for hunder en gang i sitt tidligere liv ble bitt, skadd eller var vitne til et annet menneske som ble angrepet av en hund. Denne typen angst kalles hundefobi (cynophobia på engelsk) og kan bli funnet hos de som sliter mest alvorligst. Hvis du mistenker at et barn har hundefobi kan det å skaffe seg profesjonell hjelp være for det beste, men lider de av noen mindre problemer er det godt mulig å hjelpe dem alene. For hvis for eksempel hunden kun ødela noen bukser kan man bare kjøpe et par nye Levis bukse for barna dine.

Forklar hvorfor en hund ikke er farlig

De oppfører, tenker og føler mye sånn som oss, men spesielt de yngre barna skjønner ennå ikke det. Da kan det å ha en god, lang prat med dem være en del av løsningen. Fortell dem at hunder generelt ikke er onde, slemme eller vil deg noe vondt. Fortell dem at noen hunder kan misforstå, fordi de kommer ikke til å forstå alt et menneske gjør og sier. Til slutt, fortell dem hvordan man går til en hund og hilser på dem den korrekte måten, fordi det er mange som ikke vet hvordan man egentlig skal gjøre det på.

Få dem til å møte frykten

Å se frykten med sine egne øyene er en av de tingene vi mennesker alltid har vært redd for, selv om vi vet at du ikke kan løpe fra en frykt for evig. Konfrontere selve problemet er vanligvis nøkkelen for å mestre det meste, men å ha hastverk ved å gjøre det kan skape noe ille konsekvenser. Før du forteller barnet ditt at hun eller han må gå nærmere enn hund må du være sikker på at de er klare for det. Det hjelper ingenting med å gjøre dem enda reddere.

Vis at de er som oss

Hvis et barn ikke er klar for å møte frykten sin akkurat nå er det helt greit. Begynn å gå gjennom den samme prosessen, og prøv på en eller annen måte å vise at de er akkurat som oss. Hunder kan være glad, sint og føle redsel. Start med å vis morsomme eller heroiske videoer av disse dyrene, for de også har sine egne, spesielle øyeblikk.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *