Reise med hund


Selvsagt er hunden en del av familien, og da må den jo selvsagt også få være med på ferie. Når du tar med deg hunden på tur er det mange ting å tenke på for at turen skal bli trygg og behagelig, spesielt dersom du skal ut av landet.

dogs in a crate inside a car...ready to go for a drive, Oslo Norway

Bilferie

Dersom du skal reise rundt i Norge med hunden i bilen er det flere ting som er viktige å tenke å før du setter av gårde. Aller først er det viktig at hunden er forskriftsmessig og forsvarlig sikret i bilen. Det er farlig både for deg og hunden om den ikke er sikret på riktig måte, og i tillegg er det ulovlig i henhold til paragraf 3 av veitrafikkloven. Med hunden i bilen har du to valgmuligheter, enten å spenne den fast i en sele eller å sikre den i et bur. Hva som passer best for deg og din hund finner du best ut ved å prøve ulike alternativer.

I tillegg til selve sikringen må du huske at hunden har akkurat de samme behovene som alle oss andre når vi er på tur. Mat og vann må være tilgjengelig dersom det er en lengre kjøretur, og det må også beregnes inn pauser for toalettbesøk og en mulighet for å få strekke på bena. Husk også at det veldig raskt kan bli utrolig varmt i en stillestående bil, så ikke la hunden sitte alene i en bil på varme dager.

Mye regler for verdensreiser

Europen pet passport with microchip on white background

Dersom du har tenkt deg ut av Norge med hunden blir det hele straks litt mer komplisert, og det er et stort regelverk man må forholde seg til. Selv om du kun skal en svipptur over grensen til Sverige må du faktisk sørge for at hunden har et gyldig pass og bekreftelse på behandling mot dvergbendelorm. Dersom du skal utenfor EU/EØS blir det enda mer komplisert, og det stilles flere krav. Skal du ut og fly er det egne krav for også dette. Flyselskapene har som regel sine egne retningslinjer, så her er det lurt å sjekke det aktuelle selskapet når man skal ut på tur.