Sikkerhet med hund

Alle seriøse dyreeiere vet hvor viktig det er å ta godt vare på sin følgesvenn. Og dette gjelder selvfølgelig mange aspekter, og i alle livets faser. Skaffer du deg et kjæledyr, må dyrets behov prioriteres hver dag, uansett hvilken livssituasjon du befinner deg i. Derfor er det viktig å være sikker på at man vil ha denne forpliktelsen før man løper av gårde og kjøper seg en søt valp.

 

Når de små kommer i hus
Det er veldig viktig å passe på når introduserer små barn og dyr for hverandre, at dette skjer i trygge, rolige omgivelser. Slik trenger man ikke være redd for at hunden skal bli stresset og oppføre seg aggressivt eller underdanig som følge av situasjonen. I tillegg må man tenke på at om man skal ha en hund, enten det er en valp eller en voksen hund, er denne på gulvet sammen med barnets babygym og andre leker. Da er det sikkerhet i å kjøpe skikkelig solide leker og utstyr, slik at hunden ikke kan finne små, løse deler på gulvet som de enten velger å tygge på eller svelge. På toppen av dette bør man vurdere å ikke la hunden ha tilgang til området står oppført. Hunder kan noen ganger oppføre seg uforutsigbart. Dette kommer an på både gener og hvilke omgivelser de tilbrakte sine første uker i, samt hva moren rekker å lære valpene sine før de blir gitt videre til nye eiere.

Puppy listening with raised ear. dog eavesdropping

 

Merk hunden din med chip
For å ivareta hunden dersom noe skjer og dere blir skilt fra hverandre, er det viktig å benytte seg av ID-merking. Dette kan gjøres på to ulike måter: Enten kan du feste en chip i halsbåndet, eller så kan du chip-merke selve hunden. Prosedyren er rask, enkel og sikker, og husk at et halsbånd kan fjernes eller falle av. En injisert chip blir nesten aldri separert fra hunden. Ved å chip-merke hunden kan du sørge for at kompisen din blir returnert til deg raskt, i stedet for at den havner på et av Dyrebeskyttelsens oppsamlingssteder og får en usikker fremtid. Det er påbudt med ID-merking og pass for dyr som skal fraktes ut og inn av landet, inkludert til og fra Sverige.